Smittekilder på jobben og straks tiltak som virker!

Tiden er inne for mange å komme tilbake til arbeidet sitt og få en tilnærmet lik normal hverdag med fokus på det man jobber med. Men faktum er at tankene ikke er lette å styre når uansett hvilke medier vi hører eller ser på forteller smitte-scenarioer vi helst vil være foruten. Så hva gjør vi?

Lufthygiene på overflater og i luften

Tilbake på jobb står det antibac overalt, gummihansker kan brukes og noen steder er det til og med munnbind til rådighet. Det opplyses om ekstra tiltak for rengjøring og du må sikkert gjennom et minikurs for egen og andres sikkerhet. godt å være oppmerksom på hygiene uansett!

Det vi vet er at dette viruset smitter ved dråpesmitte. Er den personen smittet og hoster, nyser, spytter, eller på annet vis får eksponert seg, vil denne væske inneholde viruset og andre bakterier denne personen er bærer av. Det skumle er at dette ikke synes. Du vet absolutt ingenting om hva kollegaen har med seg inn, og godt er det på mange vis, for det kan fort bli til tvangstanker og det er helt unødvendig i normale tider, men ikke nå!

Viktig strakstiltak: Heldigvis så finnes det effektive og dokumenterbare «luft vaskere» som gjennom høyteknologi evner å betraktelig å redusere mikrobiologiske smittebærere i luften, men også på overflater. Denne teknologi bruker ingen filter eller andre mekaniske hjelpemidler, men er basert utelukkende på ionisering, vann og oksygenbehandling på lik linje som naturen ute holder seg frisk, og det kjennes.

Viktig forebygging:

  • Gode rengjøringsrutiner er helt essensielt for at overflater holdes rene til enhver tid. Her mener vi ikke bare kontorpulter og tastaturer, men vi snakker om absolutt alle kontaktflater som berøres og det er veldig mange gjenstander og overflater som hendene våre tar på i løpet av en dag.
  • Så en av de viktigste overflatene å tenke på er hendene din. Ja, disse må vaskes godt og ofte. Men spesielt når du har hostet og nyst, for ikke å snakke om toalettbesøk.

Det du ikke visste: Ingen sier det høyt, men vi vet at ikke alle holder seg for munnen når det hostes eller nyses dessverre, og kanskje helst når de tror ingen ser dem. Med andre ord så spres det bakterier og andre smittekilder ut i luften. Så lander noen av disse bakteriene på støvpartikler som svever rundt omkring og blir dermed «mobile forurensningskilder» som nestemann puster inn og dermed får denne bakterien i seg.

 

Se mer på ventitech.no, og ta gjerne kontakt for en prat om din arbeidsplass. 

Husk å holde avstand, be nice and stay calm.

Ralf