Ifølge testrapporten fra Dansk Teknologisk Institut er Northern Light takvifte det mest effektive systemet for å desinfisere og distribuere store mengder luft som kan brukes mens mennesker oppholder seg i et rom. Ta kontakt for eksempler på ulike bruksområder. Våre vifter er tilgjengelige i forskjellige størrelser og farger, se tabell for mer info:

Viftestørrelser Dekningsområde Bruksområder Vekt
2 meter 250 m2 Kontorer 34 kg
3 meter 600 m2 Foyerer 40 kg
4 meter 800 m2 Lagerhaller 47 kg
5 meter 1000 m2 Idrettshaller 55 kg

NORTHERN LIGHT TAKVIFTE 

HVLS takvifte med UVC-lys

Northern Light er det mest effektive systemet for desinfisering og distribusjon av ren luft *. Produktlinjen består av patenterte HVLS-takvifter med integrert UVC-lys i vingene. Sakte og lydløst sirkulerer den luften i et rom. Dermed passerer enorme mengder luft over de integrerte UV-lampene på oversiden av vingene. På denne måten desinfiseres luften effektivt og kontinuerlig, og eliminerer skadelige luftbårne patogener når den utsettes for UVC-lys.

Fordeler
 • Eliminerer effektivt luftbårne patogener som virus, bakterier og soppsporer

 • Flytter opp til 18.600 m3 luft i timen

 • Eliminerer 87,9 % av SARS-COV-2 (nytt koronavirus) per passasje, modellert av COMSOL CFD-analyse

 • * Testet og verifisert av Dansk Teknologisk Institutt

 • Reduserer energiforbruk og CO2-utslipp via temperatur utjevning og termisk blanding (destratifisering)

Ta kontakt for pristilbud.

  Ring oss på +47 93 27 36 51 eller fyll ut skjemaet under så kontakter vi deg så snart som mulig med et uforpliktende tilbud.

  NORTHERN LIGHT  UVC TAKVIFTE

  SKAPER BAKTERIE- OG VIRUSFRITT MILJØ OG SIKKERHET FOR ANSATTE

  I mer enn 70 år har UVC-lys blitt brukt til effektiv desinfeksjon av luft. Lyset deaktiverer patogeners evne til å replikere og dermed deres evne til å infisere. Northern Light er markedets mest effektive system for desinfisering og distribusjon av ren luft*, slik at bedrifter og offentlige organisasjoner kan optimalisere inneklimaet sitt, ved kontinuerlig å fjerne luftbåren smitterisiko fra skadelige patogener, som korona- og influensavirus. (* Kilde: Test utført av Dansk Teknologisk Institut)

  HVLS + UVC = REN LUFT – HVOR MENNESKER MØTES

  Det patenterte Northern Light-systemet kombinerer HVLS-takviftens evne til å flytte enorme mengder luft med UVC-lysets desinfiserende egenskap. Systemene har elegant integrerte desinfiserende UVC-lamper på oversiden av vingene. UVC-lyset bestråler dermed luften trygt når den passerer over vingene, og desinfisert og smittefri luft sendes ned i opphold sonen og Northern Light skaper dermed utendørslignende forhold innendørs.

  KUNDENE SIER

  ”I tillegg til mye rengjøring og håndsprit, ønsket vi å gjøre noe mer for at de ansatte skal føle seg trygge. Vi hadde allerede montert Nordiccos store HVLS-vifter, som skapte et mer behagelig inneklima i kantinen. I vår kamp mot korona var det derfor naturlig å også installere deres nyeste løsning, som har integrerte virus desinfiserende lamper i viftebladene.”

  Tone Eidnes Andersen,
  HR-chef, FAYARD

  TESTET AV DANSK TEKNOLOGISK INSTITUTT

  Teknologisk Institutt har gjennomført en storstilt test av Northern Light og det innebygde UVC-lyset for å analysere systemets evne til å desinfisere luft og inaktivere virus. Testen ble utført med levende virus i mikrodråpeform i et lukket testkammer.

  Resultatene viser en markant reduksjon i viruskonsentrasjonen i rommet når UVC-lyset er på. Nærmere bestemt er viruskonsentrasjonen nede på bare 5 % av startkonsentrasjonen etter bare 15 minutter. Northern Light®-systemet omtales derfor som det mest effektive systemet for å desinfisere og distribuere store mengder luft, mens mennesker er tilstede i et rom, så vidt forfatterne kjenner til.

  Les hele rapporten her.

  UVC LYS

  UVC-lys er en naturlig del av solstrålene, som er preget av en bølgelengde mellom 200-280 nanometer (nm). I motsetning til UVA og UVB absorberes UVC-lys av ozon, vanndamp, oksygen og karbonmonoksid i jordens atmosfære. UVC-lys er en del av det ultrafiolette spekteret, dvs. det er ikke synlig for mennesker. Den kan brukes til å effektivt eliminere bakterier, soppsporer og virus. Bruken av UVC til desinfeksjon kan dateres tilbake til 1935 og har siden blitt brukt i kombinasjon med mekanisk ventilasjon for å redusere risikoen for luftbåren infeksjon.

  Den patenterte Northern Light HVLS-takviften har 5 UVC-lamper integrert i vingene, slik at UVC-lyset bestråler og effektivt desinfiserer luften når den passerer over vingene. Denne løsningen gjør at systemene kontinuerlig kan rense luften mens folk er i rommet.