Vi tilbringer en tredjedel av døgnet på arbeidsplassen. Godt inneklima er derfor viktig, og det starter med luften. Dårlig og «tung» luft svekker konsentrasjonsevnen, og kan gi hodepine. Ansatte med blant annet pollenallergi og støvmiddallergi kan få sine symptomer forverret, og vil i noen tilfeller kunne føre til økt sykefravær.

I områder der mange mennesker ferdes, øker faren for smitte av virus. Influensa, og i nyere tid, Sars-Cov-2, har vist seg å smitte via overflatekontakt.  Butikker og kontorer er ofte utsatt, spesielt overflater som dører, bord og kaffemaskiner. Dette kan forhindres ved å behandle luften rundt. På den måten kan man redusere smitterisiko, og på sikt senke sykefravær. Forebyggende tiltak med en Pure & Clean vil lønne seg framfor å etterbehandle sykdom.

Ved ioniseringsteknologien reduseres støv og partikler vesentlig.

I industrien er vi ofte omringet av svevestøv som ødelegger både helse og arbeidsutstyr. Dette er selvfølgelig en utfordring for de ansatte og for arbeidsgiver. Dette er svært kostbart for bedriften, men heldigvis finnes det en løsning. Vi i Ventitech løser utfordringen med dårlig luft og lukt i alt fra store industribygg, matsaler, lager, idrettshaller og generelt store områder innendørs ved hjelp av Active Pure Teknologien.

Har du problemer med lukt på hotellrom der kunden har røykt eller etterlatt annen ubehagelig lukt, kan vi tilby sanering sånn at rommet kan leies ut på ny mye fortere. Driver du butikk/industri der lukt slipper ut i nabolaget kan vi rense denne luften med Hydra før den slipper ut og naboene vil være fornøyd.

Hove Plantesalg fikk montert 3 bokser av Ventitech Pro & Ventitech Mini  fordelt på 600kvm. Disse ble montert i vaskekjeller, kundetoalett og i drivhuset.

Ventibox Pro ble løsningen da muggsopp var et problem på kjølerommet hos blomsterbutikken Hilverda De Boer i Stavanger. Ventibox Pro er et vegg- og takhengt luftsystem. Og passer ideelt til å installeres i offentlige næringsbygg, kjøpesenter, avfallsrom og kjølerom.

Hos Coop Mega Klepp installerte vi Eagle 5000 som ble satt opp i frukt og grønt-avdelingen og i kassesonen. Vi installerte også vår egenutviklede Ventibox Mini. De ble satt opp i fiskekjøla og på kontoret.  Tilbakemeldingen vi har fått er mindre støv i luften, og at grønnsaker og frukt holder seg friskt lengre. Boksene vi monterte kan lett flyttes, så skulle behovet endre seg, for eksempel ved ombygging av butikken, er det en enkel sak å endre arbeidsområdet.

«En kan enkelt se at maskinene renser lufta for en god del støv og at de derved bedrer inneklimaet vårt. Ved bruk på frukt & grønt avdelingen har vi også sett at det har en positiv effekt på svinnet i avdelingen, så her er maskinene også med på å bidra positivt økonomisk»

-Butikksjef – Mega Klepp

«Da jeg startet opp i 2018 hadde jeg store problemer med muggsopp på kjøler. På under en uke viste dette seg på snitten jeg hadde stående. Ette jeg fikk satt inn Ventibox Pro har jeg så og si ikke sett eller hatt problemer med muggsopp. Luften virker bedre og holdbarheten på snitten har blitt mye bedre»

-Hilverda De Boer