Nordmenn er kjent for å tilbringe mye tid i idrettshaller og arenaer. Vi ser gjerne barna våre trene eller trener selv, ser vårt favorittlag spille, eller kanskje for å se hele mesterskap. Her samles det mange mennesker, og etter pandemien har folk blitt mer skeptiske til store folkemengder. Det legges smitte igjen over alt; Den er i luften, og på alt vi berører. Da er det trygt og godt å vite at med en Northern Light installert i en hall, er smitterisikoen betydelig redusert, da både virus og bakterier reduseres fra både luft og overflater.  

Northern Light er et avansert klimavennlig HVLS-ventilator-konsept og styringssystem, som forbedrer innemiljøet, senker energiforbruket og reduserer CO2-mengden. Typiske bruksområder er: Sportshaller – Lagerhaller – Konserthaller – Skolens Gymsal – Produksjonslokaler –Dagligvaren – Butikker og andre større bygg med relativ høy takhøyde. 

Denne ventilatoren utnytter en helt unik måte å flytte store mengder med luft, langsomt. I andre deler av verden har HVLS (High Volume Low Speed) allerede blitt et begrep og standard. Om sommeren trekker viften varm luft opp så den virker kjølende, og om vinteren beveges den varme luften ned i hallen og vil øke temperaturen der folk oppholder seg. 

Den kommer i 2 utførelser: Den ene har UVC-teknologi, og den andre er uten. Forskjellen ligger på den dokumenterte reduksjon av bakterier og eliminering av virus.

Produsert i Danmark med dokumentasjon fra Teknologisk Institutt i København. 

«Jeg har kun rosende ord tilovers for Nordiccos kæmpe ventilatorer. Deres systemer har til fulde levet op til vores forventninger. Siden installeringen har vi realisert varmebesparelser på 35%.»

- Karl Juul, Teknisk servicechef, Norddjurs Kommune

”I Kalundborg Kommune har vi installeret HVLS-ventilatorerne i næsten alle vores store bygninger, og de er utrolig smarte. For det første nedbringer de vores varmeudgifter, for det andet giver de et bedre indeklima, og for det tredje kan de nyeste modeller eliminere luftbåren vira og bakterier. Et eksempel på en grøn investering, der både giver mening og som hurtigt er tjent hjem,”

Martin Damm,

Borgmester, Kalundborg Kommune